Frumusețea are o mulțime de sensuri. Cea mai buna dovada se regaseste in traditiile popoarelor din intreaga lume.
12. sprâncenele ciudate, China antică
În rândul chinezilor, era foarte des întâlnite sprâncenele ciudate . Noile sprâncene au devenit cu adevărat ciudate: perfect rotunde sau neinteresante. Astfel de capodopere erau numite „dealuri îndepărtate”, „frunze de salcie” și „antene de molii”.
Între timp, diferite tipuri de sprâncene au fost populare în diferite perioade de timp, la fel ca în zilele noastre.
11. Tatuaj zâmbet, Oameni Ainu
Misteriosul Ainu a trăit în Insulele japoneze și parțial în zonele din Rusia. Femeile și-au tatuat fețele astfel încât au avut ceva de genul unui zâmbet al Jokerului.
Ainu credea că le-a ajutat să se căsătorească și chiar să găsească pacea în lumea interlopă după moarte. Procesul de a obține un tatuaj a fost împărțit în mai multe etape începând cu vârsta de 7 ani.
10. Cranii alungite, diverse locații din întreaga lume
Este interesant să știm că capetele alungite artificial au fost populare printre mai multe popoare care nu au legătură în timpuri diferite: hunii, italienii, sarmațienii, popoarele maya și unele popoare africane. A fost obișnuit chiar și în Franța, în secolul al XX-lea .
Pentru a schimba o formă de craniu, părinții trebuiau să lege capul unui bebeluș cu o panglică sau să-l pună într-o pat de copil special.
9. Dinți negri, Japonia antică
Ohaguro este un obicei japonez de vopsire a dinților in negru, și a fost popular până la sfârșitul secolului al XIX-lea. În zilele noastre puteți vedea dinți negri doar în piesele teatrale.
Dar această materie întunecată nu avea doar o funcție decorativă. De asemenea, a protejat dinții și a alimentat corpul cu fier. Coloranții au constat in fier și galanele Sumac amestecate cu acid acetic.
8. Genele scoase, Europa medievală
Parul nu era popular în Europa, așa că oamenii și-au ras frunțile și si-au smuls sprâncenele și genele.
Este probabil ca o astfel de tradiție să fie comună din cauza rahitismului, care a cauzat căderea părului. Unii oameni buni au făcut o modă, iar ceilalți au urmat exemplul.
7. Unghii lungi, China antică
A fost la modă să ai unghii extrem de lungi în China. Astfel de unghii au simbolizat bogăția și lenevia (bineînțeles, cum ar lucra cineva cu astfel de „podoabe”?). De asemenea, oamenii au crezut că este mai ușor să vorbești cu zeitățile în acest fel.
6. Tatuajul pe față, Oamenii din Maori
Maori sunt oameni din Oceania, care sunt bine cunoscuți pentru dragostea lor pentru tatuaje. Bărbații si-au acoperit nu numai corpurile lor, ci și chipurile lor cu modele diferite. Și femeile și-au tatuat bărbia, gâtul și buzele.
Au folosit ciocane speciale, nu ace cu care suntem obișnuiți. Imaginați-vă cât de „plăcut” a fost.
5. Bogatia masculina la vedere, Europa
În epoca medievală și în timpul secolului al XVIII-lea, femeile și-au ascuns picioarele sub fuste lungi, dar bărbaților le plăceau să-și arate bogatia purtând ciorapi.
4. Tatuaje păgâne, Balcanii
Nu vă mirați dacă vedeți bunici cu tatuaje în Balcani.
Femeile bosniace, croate și albaneze obișnuiau să se tatueze cu simboluri solare. Acestea datează din trecutul păgân și servesc drept amulete. Oamenii au avut astfel de tatuaje în timpul echinocțiului de iarnă. Un alt avantaj a fost că turcii nu au furat femeile tatuate pentru haremele lor.
3. Piercing in nas, India
Piercingul in nas este încă foarte popular în India. Și mulți nu se opresc doar cu un singur piercing. De obicei, există, de asemenea, un lanț care leagă un piercing din nas cu un piercing din urechi.
Ca o regulă, un astfel de piercing trebuie făcut înainte de nuntă. Mai mult, adepții medicului Ayurveda susțin că piercing-ul din buric ușurează munca și îmbunătățește sănătatea reproducerii.
2. Concursul de frumusețe pentru bărbați, Tribul Wodaabe, Nigeria
Totul este invers în tribul Wodaabe. Bărbații trebuie să cultive frumusețea și să fie atrăgători. În timpul concursului , femeile își pot alege viitorul soț.
Bărbații își vopseau ochii și buzele în negru pentru a accentua albul dintilor , purtau pălării complicate și își vopseau fețele. Femeile lor sunt considerate cele mai frumoase din Africa.
1. Păr lung, oameni Yao, China
Există femei cu păr incredibil de lung care trăiesc în satul chinez Huangluo. Ei își tăiau părul numai în timpul unui ritual de inițiere la vârsta de 16 ani.
Există o regulă în timpurile străvechi: dacă un bărbat a văzut părul liber al unei femei, a trebuit să se căsătorească cu ea. Această regulă nu mai există, iar femeile își pot arăta părul tuturor.
Bonus: Tunelurile din nas, Apatani
Toate alegerile anterioare au fost făcute în căutarea frumuseții. Dar nu este așa si pentru femeile din Apatani care trăiesc în India.
Această națiune s-a confruntat odată cu riscul de dispariție. Barbatii din alte triburi furau femei Apatani din cauza frumusetii lor. Deci, Apatani au decis să introducă prize speciale în nas și să-și tatueze fețele pentru a le strica frumusețea naturală. Acest plan a jucat un rol pozitiv și a ajutat oamenii să supraviețuiască.