12 lucruri interesante despre alcool pe care sigur nu le știți

Alcoolul este o băutură consumată de foarte mult timp de către oameni, iar în prezent îl regăsim sub atât de multe varietăți încât ne-ar lua câțiva ani din viață pentru a gusta în fiecare zi un anumit sortiment de băutură ce conține mai multe grade.

Dacă este consumat moderat, acesta poate avea efecte pozitive asupra sănătății, însă în cazul consumului în exces acesta provoacă stări neplăcute și mahmureală. De-a lungul timpului, alcoolul a dus la apariția a numeroase curiozități, unele dintre ele putând fi citite mai jos:

1. Oamenii beau mai lent atunci când alcoolul este servit în pahare drepte față-verso, decât atunci când este servit în pahare cu laturi curbate.

- Advertisement -

2. Pământul din una dintre podgoriile din Franța este considerat atât de prețios încât este obligatoriu ca lucrătorii să-și curețe pământul de pe încălțăminte înainte de a pleca de la job.

3. Alcoolul nu este digerat, el este absorbit direct în sânge.

4. Alcoolul om0ară o persoană la fiecare 10 secunde în toată lumea.

- Advertisement -

5. Este nevoie de doar 6 minute ca celulele creierului să reacționeze la alcool.

6. În secolul XIX, americanii au lovit din nou împotriva alcoolului. Copii învățau în școli faptul că doar dacă gustau alcoolul puteau să aibă reacții adverse precum orbirea, nebunia sau puteau suferi o combustie spontană.

7. Presiunea dintr-o sticlă de şampanie este de 90 de pounds pe un inch pătrat. Presiunea din anvelopele de la o maşină este de trei ori mai mică.

8. Cercetările sugerează că, în orice moment, 0,7% din populația lumii este beată. Înseamnă că aproximativ 53 de milioane de oameni sunt beți chiar acum.

- Advertisement -

9. Un rus bea în medie 18 litri de alcool pur pe an, o cantitate dublă față de cea pe care o consideră medicii a fi periculoasă.

10. Lunetiștii consideră că alcoolul le îmbunătățește performanțele deoarece îi relaxează și le reduce numărul de bătăi ale inimii, în așa fel încât să poată să țintească mai bine.

11. România ocupă locul al V-lea în UE în ceea ce privește consumul de alcool pur per locuitor.

12. Adolf Hitler nu consuma deloc alcool, în timp ce, rivalul său, Winston Churchill era un alcoolic înrăit.