11 Tehnici de prim ajutor pe care toata lumea trebuie sa le stie

- Advertisement -

Cunoasterea manevrelor de prim ajutor vă poate ajuta literalmente să salvați vieți, inclusiv propria viata daca va aflati intr-un loc in care nu aveti acces rapid la un spital. Este important pentru toata lumea sa stie ce sa faca atunci cand se afla in pericol si cum sa reactioneze. In acest articol va prezentam mai multe tehnici de supravieturie care va pot salva intr-o zi.

Rănile

Ori de câte ori aveți de-a face cu o rană, trebuie să încercați întotdeauna să o ridicați deasupra nivelului inimii voastre . Acest lucru calmează umflarea și ajută la scurgerea fluidului din zonă. Dacă nu puteți ridica rana, încercați să o mențineți la nivelul inimii sau cât mai aproape posibil.

- Advertisement -

Arsuri de gradul I

Arsurile de gradul întâi, cunoscute și sub denumirea de arsuri superficiale, nu afectează decât stratul superior al pielii tale. Pentru a le trata, clătiți rana cu apă călduță . În timp ce apa cu gheață ar putea părea mai evidentă, aceasta poate de fapt produce mai multe leziuni tisulare. După curățarea arsurii, aplicați un pachet de gheață sau o compresa rece . Folosirea untului sau a grăsimii este un remediu popular vechi, dar care de fapt poate provoca mai multe pagube plăgii, deoarece încetinește eliberarea căldurii. O pastă obținută prin amestecarea apei și a bicarbonatului de sodiu poate ajuta, de asemenea, la eliberarea căldurii din arsură.

atacuri de cord

- Advertisement -

Când vine vorba de atacuri de cord, intervenția timpurie ajută la limitarea daunelor. Aspirina poate ajuta, deoarece va inhiba trombocitele care provoacă coagularea sângelui, ceea ce vă blochează arterele. Când luați aspirină, este important să luați doze mici și să mestecați pilula în loc să o înghițiți sau să o luați cu apă, deoarece aceasta o va ajuta să funcționeze mai repede. Încercați să contactați serviciile de urgență cât mai curând posibil.

Înțepături de albine

- Advertisement -

Dacă sunteți înțepat de o albină , trebuie să îndepărtați varful ramas. Trebuie să încercați să eliminați cât mai rapid posibil stingerul. Când o albină își pierde intepătoria, eliberează un parfum care atrage alte albine în zonă. După îndepărtarea acestuia părăsiti zona, spălați rana și aplicați o compresă rece.

Fracturi

Când vine vorba de fracturi , nu încercați să îndreptați rana, ci mențineți membrul stabilizat și imobil. Important este să îl menținem în aceeași poziție. În timp ce o fractură ar putea fi o simplă luxație sau o entorsă, trebuie să solicitați întotdeauna un tratament medical pentru a vă asigura că nu este nimic grav.

Leziuni ale ochilor

Când te lovești, de obicei primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să cureți rana. Cu toate acestea, atunci când vă doare ochiul , cel mai important lucru de făcut este să vă acoperiți ochiul și apoi să solicitați ajutor. Încercând să vă curățați ochiul, puteți risca să vă răniți și mai mult, posibil să provocați daune permanente. Principala excepție de la această regulă este atunci când substanțele chimice îți intră în ochi, caz în care ar trebui să speli imediat cu apă.

. Mușcături de șarpe

În emisiunile de televiziune și în filme, când cineva este mușcat de un șarpe veninos, prima lor reacție este să sugă otrava. Realist, otrava a intrat deja în fluxul sanguin al victimei, așa că acest lucru nu va ajuta în realitate. Daca sunteti muscat de un șarpe, cel mai important este să vă relaxați . Trebuie să vă mențineți ritmul cardiac pentru a încetini răspândirea otravii. În mod similar, luarea de calmante poate de fapt să subțieze sângele și să facă veninul să funcționeze mai repede. Contactați imediat serviciile medicale pentru a obține anti-venin adecvat; dacă aveți nevoie să vă deplasați pentru a obține ajutor, asigurați-vă că mergeți, nu alergați, pentru a rămâne calm. Dacă puteți, aplicați ulei de nucă de cocos, deoarece poate ajuta la combaterea bacteriilor și paraziților, și bandajează zona.

Înțepături de meduză

Nimic nu poate strica o zi frumoasă la plajă ca o înțepătură de meduza . Puteți încerca să clătiți rana cu apă sărată. De asemenea, puteți clăti cu apă caldă, oțet sau acoperi rana cu o soluție de bicarbonat de sodiu și apă. Cărbunele activat poate ajuta, de asemenea, la extragerea veninului de meduze.

Cicatrici

Când v-ați rănit, s-ar putea să vă faceți griji sa nu va alegeti cu o cicatrice urâtă, dar puteți lua unele măsuri pentru a nu se forma. Soda de coacere are proprietăți dezinfectante care ajută la prevenire si care poate îndepărta un semnn întărit și care poate chiar preveni infecția. Atunci când tratați cu bicarbonat de sodiu, este important să lăsați și plaga să aibă expunere la aer liber. În plus, bicarbonatul de sodiu poate fi amestecat și cu apă pentru a forma un antiseptic.

Respirație obstrucționată

Dacă cineva a încetat să respire , de obicei există un blocaj în căile respiratorii. Întoarceți persoana pe spate, verificați gura și îndepărtați orice ar putea bloca respirația, chiar și lichidele. Pentru a deschide calea aeriană, înclinați capul și ridicați bărbia, așezând mâna lângă partea superioară a capului sau a frunții. În mod alternativ, puteți efectua ceea ce se numește o „tracțiune a maxilarului”, așezând degetele sub maxilar și împingând maxilarul inferior, fără a mișca gâtul, pentru a deschide gura. Aceasta ridică limba departe de căile respiratorii și ajută la reducerea blocării aerului. După aceasta, efectuați o înclinare a capului până la deschiderea căilor respiratorii.

Sfaturi pentru eliminarea bandajelor

Primul ajutor nu este important doar atunci când te doare , ci și în timpul procesului de vindecare. Trebuie sa avem grija cand indepartam bandajele sa nu o facem cu forta ci incet si evetual in timp ce dam cu putina apa cald sau ulei de bebelusi peste rana.