11 Lucruri pe care le folosim în mod frecvent despre care nu ai ştiut că au fost inventate de femei.

- Advertisement -

De fiecare dată când vorbim despre mari inventatori, ne vin în minte numele unor bărbaţi. De exemplu, Benjamin Franklin este cu siguranţa unul dintre cei care ne vin prima oară în minte. Este foarte important să nu uităm nici doamnele care au oferit tot felul de soluţii creative la problemele cu care ne confruntăm zilnic.

Veţi fi surprinşi câte lucruri pe care le folosim zilnic, nu ar fi existat acum dacă aceste doamne inteligente nu ar fi avut acele idei sclipitoare. Una dintre aceste doamne este chiar o starletă de la Hollywood care a schimbat lumea.

1.Pasta corectoare

pasta-corectoare

- Advertisement -

Bette Nesmith a lucrat ca secretară în Texas, iar timp de mai mulţi ani de zile a încercat perfecţionarea acestui fluid corector. După ce a obţinut brevetul invenţiei în 1958, Bette l-a vândut unei companii mari, Gilette, în anul 1979 pentru 47.5 milioane de dolari.

2.Punga de hârtie

punga-de-hartie

 

- Advertisement -

Margaret Knight, lucrătoare într-o fabrică de bumbac, a dat forma dreptunghiulară acestor pungi. În 1868, acestea aveau forma unui plic, extrem de incomod.

3. Pampersul de unică folosinţă

pampers

Până să vină cu ideea pampers-urilor de unică folosinţă, Marion Donovan a luat perdeaua de la duş şi a cusut un scutec pentru a proteja aşternuturile copiilor ei. De aici a pornit totul.

- Advertisement -

4.Conexiunea wireless

wifi

Hedy Lamarr, o cunoscută actriţă din filmele clasice, dar şi o femeie frumoasă şi inteligentă, a devenit şi un inventator. Ea a fost prima care a patentat tehnologia de comunicare cu spectru extins, deschizând apoi calea pentru Wi-Fi şi Bluetooth.

5.Computer-ul

MINOLTA DIGITAL CAMERA
MINOLTA DIGITAL CAMERA

Grace Hopper nu doar că a inventat primul computer la Harvard în anul 1944, ci a fost şi prima care a introdus termenii de „bug” şi „debug”.

6.Kevlar-ul 

kevlarAceste super-veste care le oferă protecţie soldaţilor noştri a fost de fapt o descoperire întâmplătoare a unui chimist, Stephanie Kwolek în 1966, când a încercat să creeze o fibră pentru anvelopele auto.

7.Patul pliabil 

patSarah E. Goode a devenit prima femeie afro-americană cu un brevet de invenţie american, atunci când a proiectat un birou care se putea transforma într-un pat, în anul 1885.

8.Maşina de spălat vase 

masinasapaltJosephine Cochrane, în anul 1886, a perfecţionat mecanismul care este acum maşina de spălat vase.

9. Ştergătoarele de parbriz

stergatoareÎn anul 1903, Mary Anderson a inventat ştergătoarele manuale de parbriz. Populaţia la vremea aceea a fost foarte reticentă, iar dupa ani de zile, când au realizat că sunt absolut necesare, brevetul ei expirase. Astfel, versiunea automată a ştergătoarelor a fost perfecţionată de Charlotte Bridgwood.

10.Fierăstrâu circular

sawTabitha Babbitt în anul 1813 a realizat primul prototip. S-a dovedit a fi un real succes.

11.Sutienul modern

sutien

Mary Phelps Jacob, care mai apoi a devenit Mary Caresse Crosby, detesta coresetele! Nu mai suporta să se chinuie să le îmbrace. In anul 1910 şi-a pus menajera să o ajute să se îmbrace cu un sutien făcut din două batiste şi o panglică. De aici a început totul.

Dacă ţi-a plăcut, dă-le de ştire şi prietenilor tăi!