10 trucuri psihologice care vă pot ajuta să influențati deciziile oricarei persoane

Chiar dacă suntem unici în felul nostru, împărtășim aceeași natură umană. Aceasta ne permite să creăm legături cu alți oameni și, mai important, să descoperim modul lor de gândire. Profitând de ceea ce avem cu toții deja în interior, este posibil să influențăm deciziile și opiniile altora despre noi și despre diferite situații.

- Advertisement -

Noi am adunat aceste trucuri psihologice utile, care au un efect puternic asupra aproape tuturor.

Creați o iluzie la alegere.

Dacă aveți nevoie de cineva care să facă ceva pentru dvs., cereți o sarcină mai dificilă de făcut înainte de a spune cererea inițială. După ce au respins lucrurile mai mari, oamenii tind să accepte cererea ușoară. Acest lucru funcționează și atunci când încerci să convingi pe cineva. Oferă-le 2 opțiuni în același timp: lucrul dorit și o altă sarcină mai greu de realizat. Ceea ce veți obține prin aceasta este să faceți cererea dvs. reală să pară mai simplă alături de cealaltă.

Transformați dezacordul în avantaj.

- Advertisement -

Când oamenii îți spun lucruri cu care nu ești de acord, nu le obiectați ferm. În primul rând, recunoașteți ce spun cu cuvinte de genul „Văd ce vreți să spuneți” și continuați cu propria opinie întrebând „dar v-ați gândit vreodată la această parte?” Această abordare vă va ajuta să iesiti din orice discutie care nu va avantajeaza.

Mama știe cel mai bine.

Puteți atrage atenția asupra cuvintelor dvs. spunând oamenilor că tatăl sau mama dvs. v-a învățat asta. Oamenii respectă o figură tradițională de disciplină și vor respecta o mamă sau un tată gândindu-se empatic la propriii lor părinți. Majoritatea oamenilor cred in cuvintele părinților lor din toată inima și atunci când menționați că cuvintele dvs. provin și de la un părinte, acestea vor crea același efect ca și propria lor familie.

Împrumutați ceva pentru dragoste.

Este posibil să observați că cineva nu vă place atât cât doriți. Solicitați-i ceva de împrumutat, poate o carte care vă interesează. Aceasta va crea mai întâi o conexiune reticentă între voi, apoi va avea ca rezultat o schimbare de opinie după ce dați articolul înapoi.

Tăcerea poate fi antrenantă.

- Advertisement -

În timpul unei tăceri incomode cu o persoană pe care ai vrea să o înțelegi, întreabă-i ceva despre ei înșiși. Chiar și celei mai liniștite persoane îi place să vorbească despre viata ei. Vă vor cere ceva înapoi și veți transforma tăcerea într-o conversație fluidă.

Încrederea atrage oamenii.

După ce ați terminat de vorbit în timpul negocierilor, pur și simplu priviți oamenii în ochi și așteptați în liniște. Aspectul tău hotărât va afecta pozitiv percepția celorlalți despre ceea ce ai spus. Dacă pierdeți contactul vizual după aceste momente intense, veți observa o pierdere de interes după scurt timp.

Fă-i să se simtă mari.

Utilizarea cuvintelor corecte poate face o mare diferență atunci când ai nevoie de ajutor. Oamenii tind să vă ajute cu solicitările dvs. dacă le prezentați ca o favoare.. Încercați să folosiți fraze simple de genul „Vă rog să-mi faceți o favoare” sau „Am nevoie de ajutorul vostru”.

Creează o reacție de observat.

Când ești într-un grup nou, fă o glumă sau spune o poveste amuzantă pentru a urmări reacțiile oamenilor. Oamenii care sunt mai apropiați se vor uita unul la celălalt în timp ce râd, iar acest lucru vă va ajuta să înțelegeți legăturile și să determinați conexiunile dintre prieteni.

Repetați acest lucru: Repetați.

Repetarea este una dintre cele mai bune metode de a crea o idee concretă în mintea oamenilor. Dacă doriți să vă impuneți opinia cuiva, pur și simplu repetați-o în contexte diferite sau spuneți pur și simplu același lucru în conversație cu expresii diferite. După ce au auzit același lucru de mai multe ori, oamenii vor percepe ideea ca fiind proprie, deoarece creierul lor va eticheta ideea ca fiind cunoscută.

Creați încredere pentru a crea încredere.

Când încerci să-ți dovedeesti încrederea într-un mediu social, admite micile tale greșeli altora. Oamenii vor vedea partea ta vulnerabilă și te vor accepta ca o persoană cinstită. Acest lucru vă va oferi un avantaj, chiar și în timpul unei dispute.