10 sfaturi de la o mamă pentru curățarea casei tale.Sunt foarte bune!

- Advertisement -

Mamele sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a curăța aproape orice. De fapt, dacă mamele nu le-ar fi învățat pe fiii și fiicele lor, lumea ar fi un loc mai murdar. Urmați sfaturile de mai jos de la o mamă pentru a vă face casa să strălucească.

Împrospătați-vă salteaua

Pentru a vă împrospăta salteaua, amestecați aproximativ 5 picături de ulei esențial la alegere cu o ceașcă de bicarbonat de sodiu. Presăriți acest amestec pe salteaua dvs. și lăsați-o să stea o oră. Aspirați praful pentru a vă împrospăta și pentru a vă curăța salteaua.

Curățarea arzătoarelor de la aragaz

- Advertisement -

Pentru a îndepărta grăsimea de la arzătoarele dvs., așezați-le într-o pungă Ziploc cu 1/4 ceașcă de amoniac. Lăsați arzătorul să stea în amestec peste noapte. Scoateți arzătorul din sac și ștergeți-l cu un burete umed.

Curățarea tastaturii computerului

Pentru a curăța adânc tastatura computerului, începeți prin utilizarea aerului comprimat pentru a elimina orice murdărie sau resturi. Apoi, ștergeți tastatura cu alcool folosind o cârpă curată. Finalizați prin scoaterea fiecărei taste și spălarea cu ajutorul unei periuțe de dinți înainte de a le pune în locul corect.

Curățarea bateriei de bucătărie

- Advertisement -

Aeratorul de pe chiuveta de bucătărie se poate înfunda. Pentru ao curăța, scoateți-o și lăsați-o să se înmoaie într-o oțet. Utilizați o periuță de dinți pentru a curăța orice resturi blocate. În cele din urmă, reatașați-o.

Curățarea pardoselii din lemn

Pentru a vă lustrui podelele din lemn de esență tare, introduceți 8 pungi de ceai negru în apă clocotită timp de 15 minute și apoi lăsați-o să se răcească. Folosind un mop, curățați podeaua cu ceaiul negru. În plus față de lustruirea pardoselii din lemn de esență tare, ceaiul negru ascunde orice zgârieturi.

Curățarea cafetierei

- Advertisement -

Pentru a curăța o mașină de cafea murdară, umpleți-o la jumătate cu oțet. Apoi, executați un ciclu de preparare. Odată terminat, umpleți filtrul de cafea cu apă curată și executați un alt ciclu de preparare, repetând, dacă este necesar.

Curățarea ușii de la duș

Păstrați o racletă la îndemână și curățați ușile de duș după fiecare utilizare. Utilizarea racletei după fiecare utilizare vă ajută să eliminați orice mizerie înainte de a avea o șansă de a se acumula.

Curățarea lambriurilor

Atașați o pânză la o mătură rigidă pentru a șterge și curăța plăcile de bază din casa dumneavoastră. Puteți, de asemenea, utiliza un vid pentru a elimina majoritatea prafului care tinde să se acumuleze în această zonă.

Curățarea aerisirilor

Pentru a curăța profund aerisirile din locuința dvs., înfășurați o cârpă curată în jurul unui cuțit de unt. Utilizați cârpa și cuțitul pentru a curăța între fante din ventilație. De asemenea, puteți utiliza o soluție de curățare împreună cu această metodă pentru o putere de curățare și mai mare.

Curățarea sticlei de pe ușa cuptorului

Pentru a curăța între geamul ușii cuptorului de la aragaz, slăbiți șuruburile din colțurile interioare ale ușii. Utilizați un vid pentru a curăța toate miezurile acumulate acolo. Dacă este necesar, utilizați dispozitivul de curățare a ferestrelor pentru a curăța geamul înainte de reasamblare. De asemenea, puteți utiliza un dispozitiv de îndepărtare a grăsimilor pentru pete mai dure.

sursa: Home Hacks