10 plante care te vor ajuta să dormi mai bine

- Advertisement -

Știați că sunt plante de apartament care te pot ajuta dacă ai probleme cu somnul?

De exemplu sunt plante care ne ajută să adormim seara și pot, de asemenea, să elimine substanțele chimice nocive și alergenii din aerul din cameră și să elibereze oxigenul. Deci, dacă sunteți insomniac sau doriți doar să obțineți un somn mai bun, așezați una din aceste plante în dormitorul dvs.

1.Salvia

Creat de unii pentru a deține proprietăți purificatoare, păstrarea unei plante salvie în dormitor vă ajută să vă relaxați și să dormiți mai bine noaptea. Pentru a crește salvia în interior, așezați planta lângă o fereastră însorită și folosiți apă ocazional.

- Advertisement -

2. Ficusul

Cunoscut sub numele de planta de ficus, această plantă ajută la îndepărtarea substanțelor chimice și a alergenilor din aer. Frunzele sale nu trebui să primească lumină direct și nici să stea la temperaturi înalte pentru a se dezvolta în mod corespunzător.

3. Lavanda

În plus față de numeroasele sale beneficii ca ulei esențial folosit în aromoterapie, lavanda franceză vă poate ajuta să dormiți mai bine noaptea. Mirosul din plante este foarte relaxant, ducând la un somn mai bun. În plus, plantele de lavandă necesită lumină solară și doar udare ocazională pentru a supraviețui.

- Advertisement -

4. Iedera englezească

Cunoscut pentru curățarea aerului de astfel de toxine cum ar fi tricloretilenă, formaldehidă, benzen și xilen, iedera engleză este planta perfectă pentru a o păstra în dormitor. Mare grijă cu  acestă plantă dacă aveți copii sau animale de companie deoarece frunzele sunt toxice, dacă sunt consumate.

5. Iasomia

Cunoscută pentru reducerea anxietății, păstrarea unei plante de iasomie în dormitor pe timp de noapte vă ajută să vă relaxați și să obțineți un somn mai bun. În plus față de mirosul său relaxant, iasomia este de asemenea ușor de întreținut. Planta trăiește bine într-o vază pe un pervaz. Are nevoie de apă în mod regulat.

- Advertisement -

6. Planta chinezească cu frunze mari

Una dintre cele mai ușoare plante ce pot fi crescute în interior, planta chinezească poate absorbi rapid orice vapori chimici. De asemenea, eliberează mult oxigen. Planta poate crește chiar și în condiții de lumină scăzută, ceea ce îl face perfect pentru dormitor.

7. Calele

Destul de ușor de întreținut, calele poate elimina toxinele și alergenii nocivi din aer. Rezistent bine, necesită doar lumina soarelui și udarea ocazională pentru a supraviețui. Atunci când plasați o astfel de plantă, rețineți că acestea sunt otrăvitoare pentru pisici și câini.

8. Margareta Barberton

Un bun remediu împotriva alergenilor, margareta Barberton poate creste pana la doi metri înălțime. Petalele colorate ale plantei aduc un plus plăcut unui dormitor, iar planta este ușor de întreținut. Trebuie să aveți grijă de manipulare, totuși, deoarece frunzele plantei sunt subțiri și pot fi ușor deteriorate.

9. Planta sabie

Planta sabie înaltă poate elimina substanțe chimice nocive, din aerul din dormitor. Cunoscut ca un purificator de aer natural, planta sabie, ca toate plantele, eliberează oxigen în aer, ceea ce vă ajută să dormiți.

Sunt frumoase și ne ajută să obținem un somn odihnitor. Eu deja mi-am propus să cumpăr câteva plante din cele prezentate. Somnul mi-e bun oricum: ?

sursa:https://homehacks.co/9-plants-for-the-bedroom-sleep-better/