10 moduri in care puteți folosi oțetul în grădina dumneavoastră

- Advertisement -

Dacă doriți să păstrați o grădină organică, atunci vă recomandăm să luați în considerare eliminarea pesticidelor chimice și a alimentelor vegetale și optați pentru oțet. Oțetul este natural și poate fi folosit pentru a curăța și pentru a da viață fructelor și legumelor în spațiile exterioare.

Alimente pentru plante iubitoare de substanțe acide

Plante precum gardenia, rododendron, hortensia și begonia cresc frumos în soluri acide. Stropițile cu un amestec de 1 litru de apă la o ceașcă de oțet alb pentru a le ajuta să crească.

Curățați-vă mâinile de alergeni

Puteți elimina mizeria și alergeni de pe mâini după ce ați petrecut o zi în grădina dvs. Spălați-vă mâinile cu o oțet distilat pentru a vă curăța.

- Advertisement -

Țineți iepurii la depărtare

Dacă iepurii vă distrug grădina, puteți să înmuiați bile de bumbac în oțet distilat și să le plasați într-un recipient. Împingeți găurile în partea de sus a recipientului și puneți-o în grădină pentru a ține iepurii departe de grădina dumneavoastră.

Scăpați de buruieni

Scăpați de plantele nedorite din grădină prin turnarea oțetului de cidru de mere pe buruieni. Buruienile voastre vor muri, dar solul va rămâne sănătos.

Scapați de furnici

Stropiți mușuroiul de furnici cu un lichid jumătate apă și jumătate oțet. Udați zonele pe care pot apărea furnici pentru a le ține la distanță.

- Advertisement -

Spălați uneltele de grădinărit

Puteți să vă curățați uneltele din grădină cu oțet pentru a scăpa de rugină și mizerie sau să le puneți intr-o pungă cu oțet iar apoi să le clătiți cu apă.

Scapă de melci

Dacă melcii compromit creșterea plantelor, îi puteți stopi cu oțet nediluat. Acest lucru îi va face să se usuce și să moară.

Curățați fântâna

Se amestecă puțină apă cu oțet alb și se utilizează pentru a curăța fântâna. Asigurați-vă că ați clătit-o cu apă.

- Advertisement -

Ţineți pisicile departe de grădină

Dacă pisicuța dumneavoastră obisnuieste să iși facă nevoile in grădină puteți turna puțin oțet pe pământ iar asta o va ține la distanță.

Păstrați florile proaspete

Puteți ajuta florile pe care le-ați cules din grădină să trăiască mai mult în vază dacă puneți două linguri de oțet si una mică de zahăr în apă.

sursa: Home Hacks