Acasă Curiozităti 10 metode extrem de utile cu ajutorul carora te poti feri de o epidemie

10 metode extrem de utile cu ajutorul carora te poti feri de o epidemie

0
10 metode extrem de utile cu ajutorul carora te poti feri de o epidemie

În timpul unei epidemii, oamenii se pot speria cu ușurință și cred că îmbolnăvirea este inevitabilă si incep să ia orice măsură drastică pentru a se salva. Important este să cercetezi ce spun experții și să găsești cele mai bune metoode pentru a te proteja de virusi.

In acest articol va prezentam mai multe metode extrem de utile cu ajutorul carora te poti feri de o epidemie. Priviti ce trebuie sa faceti.

Țineți membrii familiei bolnave acasă.

Unul dintre motivele pentru care oamenii tind să se îmbolnăvească în timpul iernii este probabil, deoarece vremea rece îi obligă adesea pe oameni sa stea impreuna in spatii inchise, făcând mai ușoara răspândirea bolilor. Știind acest lucru, dacă deja prezentati semne de boală, evitați să ieșiți în public. În cazuri mai severe, persoanele bolnave ar putea fi plasate în carantină sau în izolare .

Luaati unele medicamente inainte de aparitia simptomelor.

Pentru persoanele care iau deja medicamente pentru astm sau alergii, ar putea fi o idee bună să discute cu medicul lor despre un plan de pre-medicamente , în care tratează simptomele înainte de apariție, pentru a ajuta la prevenirea riscului de îmbolnăvire.

Curata elementele care sunt utilizate în mod regulat.

La fel cum oamenii ar trebui să evite să iasă în public atunci când se îmbolnăvesc, este la fel de important pentru persoanele care sunt în prezent în stare de sănătate bună sa evita contactul cu persoanele care prezintă simptome vizibile. De asemenea, trebuie să igienizați în mod regulat obiectele atinse frecvent din casa dvs. sau locul de munca, astfel puteți evita contactul indirect cu o persoană bolnavă.

Gătiti corect carnea și ouăle.

Alimentele pot conține bacterii otrăvitoare și pot îmbolnăvi oamenii cand le consuma sau cand le ating. Majoritatea alimentelor, în special carnea, peștele și ouăle, trebuie să fie gătite corespunzător pentru a elimina această bacterie. În mod normal, mâncarea trebuie să fie gătită la aproximativ 167 ° F (75 ° C).

Evitați contactul cu animale sălbatice sau de fermă.

Diverse animale pot transporta germeni nocivi care pot provoca o varietate de boli la oameni. Cunoscute sub numele de boli zoonotice , ele pot fi răspândite prin atingere, mușcătură sau chiar prin locuirea aceleiași zone ca un animal. Animalele de fermă, precum și animalele sălbatice, pot fi periculoase pentru oameni, mai ales în timpul unei epidemii. Ori de câte ori este posibil, evitați aceste animale.

Curățați imediat prosoapele.

Prosoapele pot fi un teren de reproducere pentru germeni, mai ales atunci când bolnavii le folosesc. Este important ca oamenii să curețe și să înlocuiască prosoapele în spațiile de locuit comune, cum ar fi în bucătării sau în băi.

Rămâneți hidratat.

Când vă simțiți rău, corpul dvs. începe să folosească mai multe lichide decât de obicei , astfel încât va puteți deshidrata, fără să vă dați seama. Bea în jur de 8 căni de lichide pe zi , cum ar fi apă, suc de fructe, lapte .

Stoc la consumabile.

Dacă zona ta se confruntă cu un focar, s-ar putea să te simți incapabil să părăsești casa. Pentru a vă pregăti pentru acest lucru, poate fi o idee bună să vă aprovizionați cu alimente și apă, pentru aproximativ 2 săptămâni Încercați să găsiți alimente neperisabile , precum articole din cutie și conserve, care pot fi depozitate ușor. De asemenea, asigurați-vă că vă aprovizionăm cu hârtie igienică, produse de curățare, țesuturi, alimente pentru animale de companie, obiecte sanitare și orice rechizite medicale de care aveți nevoie, cum ar fi medicamentele.

Purtați mănuși în public.

După cum am menționat, germenii sunt adesea răspândiți cu mâinile. Purtarea mănușilor și măștilor chirurgicale vă pot ajuta, dar trebuie să le folosiți corect. Pentru mănuși, este important să rețineți că puteți obține germeni pe mâini atunci când vă scoateți mănușile, așa că asigurați-vă că vă spălați regulat pe mâini după ce le luați, la fel ca și lucrătorii medicali. De fapt, este deseori o idee bună să vă spălați pe mâini în timp ce purtați mănuși.

Aveți grijă la masti.

În general, mastile sunt utile, dar este foarte frecvent ca oamenii să le folosească în mod necorespunzător. Pentru început, mastile ar trebui să fie purtate de oameni care au deja semne de boală , nu de oameni sănătoși, pentru a evita răspândirea unei posibile boli. Ele sunt deosebit de importante pentru lucrătorii din domeniul sănătății . Când o masca are o parte colorată, aceasta este destinată a fi partea exterioară și este important să o purtați corect pentru a utiliza filtrul . De asemenea, este important să înlocuiți în mod regulat masca după fiecare utilizare, precum și curățarea feței și a mâinilor înainte și după fiecare utilizare.

Bonus: țineți-vă la curent cu informațiile.

Există tot felul de informații despre epidemii și ce pot însemna pentru tine și pentru lume în general. Dar informațiile disponibile ar putea fi incorecte, scoase din context sau chiar motivate politic . Depinde de tine să te asiguri că folosești surse fiabile, actualizate, în care poți avea încredere.