10 lucruri pe care le poți spăla în mașina de spălat

- Advertisement -

A spăla obiectele din casă cu mâna poate consuma mult timp, dar avem o veste bună! Există câteva lucruri pe care nu știați că le puteți spăla cu mașina de spălat.

1) Zgarda animalelor de companie

În cazul în care zgarda animalului de companie este din nailon, aveți noroc. Aceasta poate fi spălată într-o mașină de spălat, atâta timp cât o puneți într-o pungă de plasă mai întâi. Lăsați-o să se usuce la aer.

2) Pungi de consum reutilizabile

- Advertisement -

Probabil că ați folosit de mai mulți ani pungile de consum reutilizabile și probabil că nici măcar nu v-ați gândit să le spălați. Când decideți să le spălați, aruncați-le în mașina de spălat. Ambele, pungi de vinil și cele de pânză pot fi spălate în mașină.

3) Articole delicate

Dacă sunteți dispus să faceți un joc de noroc și o anumită îngrijire suplimentară, obiectele delicate și cele de spălare a mâinilor pot face acest lucru printr-un ciclu de spălătorie. Doar puneți-le într-o plasă cu găuri. Treceți-le printr-un ciclu delicat pentru a preveni orice risc de deteriorare.

4) Spălați jucăriile mici

- Advertisement -

Jucăriile pot deveni destul de murdare în timp. Puteți să puneți jucăriile din plastic, jucăriile din silicon și animalele de pluș chiar în mașina de spălat. Spălați-le cu apă rece pe un ciclu delicat. Evitați să introduceți jucării din cauciuc, lucruri cu baterii sau piese mici și jucării cu mărgele.

5) Pălării de baseball

Cele mai multe pălării de baseball pot fi curățate în mașina de spălat. Asta pentru că pălăriile mai noi au material elastic în compoziție. Rulați-le într-un ciclu delicat, cu apă rece și uscat la aer. Evitați să introduceți pălării de epocă. Sunt mult mai probabil să aibă o jantă din carton care să ruineaze spălarea.

6) Pantofii de sport

- Advertisement -

Asigurați-vă că toate șireturile dvs. sunt îndepărtate înainte de a arunca pantofii de pânză la spălat în mașina de spălat. Puneți sacul în mașina de spălat împreună cu două sau trei prosoape. Lăsați pantofii să se usuce la aer.

7) Cizme de piele 

Cizmele de piele le puteți pune într-o pungă și spălate într-o mașină de spălat cu câteva prosoape. Porniți-l într-un cadru delicat cu apă rece. Îndepărtați căptușeala și lăsați-le să se usuce peste noapte.

8) Perdele de duș și căptușeală 

Perdelele de duș pot deveni în timp destul de urâte și mucegăite. În loc să le aruncați, puneți-le în mașina dvs. de spălat cu o cantitate mică de detergent obișnuit și o ceașcă de bicarbonat de sodiu. Rezultatul va fi deosebit.

9) Pernele de scaun pentru terase

Dacă pernele dvs. sunt colorate, aplicați-le un produs de îndepărtare a petelor pre-tratante. Apoi spălați-le într-un ciclu delicat cu apă rece. Îndepărtează-le complet aerul înainte de spălare.

10) Covorașele din mașină

Aruncați covorașele mașinii în mașina de spălat și executați un ciclu normal de spălare. Lăsați-le să se usuce la aer. Faceți acest lucru numai dacă covorașurile dvs. nu sunt prea mari sau prea grele pentru mașina dvs.

sursa: https://homehacks.co/10-things-didnt-know-wash-washing-machine/