10 alimente pe care nu le mai putem mânca din nou din cauza schimbărilor climatice

- Advertisement -

Schimbările climatice fac omenirea să se adapteze la noile condiții de viață. Și odată cu creșterea temperaturii și vremea exterioară devine o realitate nouă, fermierii și cercetătorii se îngrijorează despre viitorul alimentelor populare. Există o opinie ca lumea nu va putea să mai cumpere unele dintre produsele care sunt populare acum, deoarece acestea vor deveni prea rare sau scumpe. Deci, se pare că va trebui să trăim într-o lume mai puțin delicioasă.

In acesta rticol va prezentam mai multe produse pe care nu sutem siguri ca o sa le mai putem consuma atat de des in viitor.

Ciocolată

- Advertisement -

Deci, v-ați hotărât să luați o gustare. Batonul de ciocolată nu mai există. Această situație poate deveni reală. Deși copacii de cacao nu sunt afectați de temperaturile ridicate, acestea necesită precipitații abundente și umiditate ridicată.

Dar, conform acestui raport, nu este de așteptat ca vremea să fie însoțită de ploi abundente. Aceste condiții pot avea un impact negativ asupra producției de cacao și pot duce la un milion de tone de pulbere, trufe sau batoane de ciocolată pe an .

Ceaiul

- Advertisement -

Cine nu se e relaxeaza cu o ceașcă de ceai după o zi lungă, agitată? Se pare că va trebui să căutăm și alte metode de a ne relaxa în viitorul apropiat. Specialiștii confirmă faptul că sectorul ceaiului va fi puternic afectat de schimbările climatice, dacă nu se iau măsuri preventive. De exemplu, vulnerabilitatea crescută la insecte sau frunzele de calitate inferioară sunt doar câteva probleme cu care se confruntă industria.

Mierea

Am menționat deja că albinele sunt în pericol. Există motive diferite care stau la baza, dar încălzirea globală este parțial de vină.

- Advertisement -

Acest studiu a descoperit că creșterea nivelului de CO2 reduce proteina din polen, principala sursă de hrană printre albine. În cel mai rău caz, această problemă poate duce la dispariția lor, deoarece nu vor reuși să obțină suficientă hrană.

Orez

Culturile de orez sunt, de asemenea, sub amenințarea scăderii cu 20-40%. Dar există și o altă problemă crucială cu care se pot confrunta oamenii. Potrivit acestui articol , orezul poate deveni mai puțin hrănit din cauza creșterii concentrației de dioxid de carbon în atmosferă. Aceasta înseamnă că oamenii care se bazează pe orez ca aliment esențial vor trebui să caute modalități de a evita problemele care amenință sănătatea.

fructe

Merele, cireșele și piersicile sunt simboluri ale sezonului de vară. Dar probabil că va trebui să le înlocuim cu niște fructe care sunt capabile să reziste amenințării încălzirii globale.

De exemplu, raportul, condus de Universitatea din Melbourne , arată că iernile pot deveni mai ușoare pentru producția de mere. Pe de altă parte, distrugerea excesivă a căldurii și a arsurilor solare poate fi prea severă pentru pomi fructiferi în alte luni. Ca urmare, producătorii se pot aștepta la un deficit în calitatea și cantitatea de fructe.

Siropul de arțar

Schimbările climatice afectează în mod negativ arborii de arțar de zahăr, ale căror seva este utilizată pentru producerea siropului de arțar. Specialiștii observă că în timpul iernii copacii nu vor avea suficientă zăpadă, ceea ce va duce la diminuarea rădăcinilor și la reducerea creșterii. Schimbările în sezonul de interceptare au fost deja observate, începe acum mai devreme și are o durată mai scurtă. De asemenea, se estimează că un habitat adecvat pentru acești copaci va scădea în mod semnificativ în următorii 80 de ani.

Cafea

Companiile globale de cafea precum Starbucks și Lavazza recunosc riscurile grave cauzate de încălzirea globală. Aproximativ 50% din suprafața globală adecvată producției de cafea este în pericol de a fi redusă până în 2050. Oamenii vor trebui să se confrunte cu probleme cum ar fi creșterea prețurilor, un impact negativ asupra aromelor și lipsa de aprovizionare.

Grâu

Se pare că această cultură a fost deja afectată negativ de schimbările climatice. Aceasta înseamnă că pâinea, chiflele dulci și diverse alimente coapte pot deveni delicatese pentru copiii noștri sau chiar pentru noi. Potrivit acestui studiu , realizat de Kansas State University, suntem în situația de a pierde cel puțin 1/4 din producția noastră globală de grâu , deoarece fiecare grad de creștere a temperaturii scade aproximativ 6%.

Arahide

Un american mănâncă aproximativ 3 kilograme de unt de arahide pe an. Aceasta înseamnă că numărul total de arahide consumate va fi suficient pentru a acoperi podeaua Grand Canyon. Dar problema este că plantele de arahide au nevoie de o atenție specială și sunt considerate a fi foarte pretentioase.

De fapt , acestea necesită nu mai puțin de 5 luni de vreme caldă consistentă și aproximativ 20-40 de centimetri de ploaie. Și de aceea sunt incluse și pe lista de produse, carora trebuie să fim gata să spunem „La revedere” .

Bere

Berea este cel mai preferat alcool din SUA. Între timp, căldura și secetele pot duce la o pierdere de 3-17% în randamentul orzului și al hameiului, în funcție de severitatea condițiilor. Scăderea ofertei și a producției poate duce la o creștere semnificativă a prețului (de exemplu, în Irlanda + 193% ) . Așadar, consumatorii de bere ar trebui să sporească faptul că vor fi elaborate câteva măsuri pentru a sprijini acest sector.