Acasă Inspiraţie Un robot poate construi această casă de 64.000$ în doar 8 ore.

Un robot poate construi această casă de 64.000$ în doar 8 ore.

0
Un robot poate construi această casă de 64.000$ în doar 8 ore.

A avea propria casă personalizată este un vis pentru mulți oameni deoarece implică costuri mari și necesită timp îndelungat. Există însă o alternativă propusă de o companie din Ucraina – Casele PassivDom.
Casele PassivDom sunt complet independente, folosesc energia solară pentru electricitate, nu necesită o fundație pentru că pot fi așezate pe orice suprafață și sunt echipate la standard de hotel de 4 stele. Ce este mai  neașteptat este faptul că aceste case PassivDom sunt proiectate de roboți.

PassivDom utilizează o mașină de tipărire 3D pentru a crea pereții, acoperișul și podelele casei. Pentru Modelul One din poză, acest proces a durat doar 8 ore.

Elementele precum ferestrele, instalațiile sanitare, electrice și mobilierul sunt adăugate ulterior de om. Casele acestei companii ucrainene, atunci când sunt gata, sunt complet autonome și nu necesită conectare la instalații sanitare exterioare sau la sistemele electrice locale, ceea ce înseamnă că pot fi plasate oriunde doriți.

Modelul lor cel mai mic este de 410 metri pătrați, conceput pentru două persoane și prețul variază de la 64.000 dolari la 97.000 dolari.

Fiecare casă este echipată cu un sistem de apă pentru a filtra apa condensată. Energia solară încarcă o baterie care apoi acționează asupra casei. Există, de asemenea, un filtru de apă de colectare a apei reziduale, astfel încât canalizarea nu este o problemă.

Există, de asemenea, un model de 775 de metri pătrați, care variază de la 97.000 $ la 147.000 $ – destinat pentru a găzdui până la patru persoane.

„Nivelul zero al emisiilor de carbon face casa  noastră ecologică 100%„, spune PassivDom pe site-ul lor.

Spațiul de locuit al Modelului One este deschis și aerisit. Acesta are un living, o bucătărie și o baie mică.

La doar 410 de metri pătrați, ferestrele din podea până în tavan oferă iluzia unui spațiu mult mai mare. Dulapurile încorporate pe lungimea peretelui permite depozitarea multor obiecte, în timp ce podelele din lemn granulate dau Modelului One un aspect elegant. Bucătăria mică dispune de un cuptor cu microunde, un frigider și o mașină de spălat vase.

Deoarece modelul mai mic nu are un dormitor separat, locuitorii pot opta pentru o canapea de dormit sau un pat Murphy ce se adună în timpul zilei.

În ciuda lipsei de dormitor, atunci când canapeaua este în poziția sa normală, există o mulțime de spațiu pentru activități și distracție și este o piesă suplimentară de mobilier. Elementele din lemn din interior oferă o senzație rustică în această casă ultra-modernă.

Din moment ce casele PassivDom nu necesită o fundație – ele pot fi așezate literalmente oriunde și pe orice suprafață.

„Puteți să vă așezați printre păduri pitorești, în munți sau pe litoral – unde construcția unei case definitive este interzisă.”  explică site-ul acestei companii.

„Ar trebui să avem oportunitatea de a trăi în natură departe de civilizație, dar să avem condiții confortabile ale unei case moderne”, a declarat designerul Maria Sorokina pentru Business Insider. „Această tehnologie ne poate permite să trăim în pădure, pe munți sau pe țărm – departe de oameni și infrastructura urbană”.

Modele mai mari ale casei, cum ar fi cele de mai jos, pot dura până la o lună pentru a fi finalizate. Cu toate acestea, o dată construit – acestea pot fi expediate a doua zi.

PassivDom consideră că tipărirea 3D este un mod eficient din punct de vedere al costurilor pentru a construi case pe care oamenii și le pot permite efectiv. „Peste 100 de milioane de oameni nu au un acoperiș peste cap, de aceea este necesar să construim case mai accesibile”,  a spus Sorokina.

Aflați mai multe despre casele PassivDom, modul în care acestea sunt construite și cum puteți obține unul dintre aceste modele din videoclipul de mai jos.

https://youtu.be/4i_UfcZGLW4

sursa:Home Hacks