Nu mai cumpăraţi plante medicinale! Iată 13 plante pe care le puteţi cultiva singuri

- Advertisement -

Dacă sunteţi iubitori de natură şi doriţi să vă cultivaţi propriile plante medicinale, vă oferim câteva sfaturi simple. Procesul este simplu și necesită doar două lucruri:
-planta însăși, pe care o puteți lua din piaţă şi
-apă.
Dacă doriți să vă impresionați prietenii, părinții sau partenerul cu inventivitatea dvs., creșteți aceste 13 plante pe pervazul de la geam:

1. Salvia

Profesioniștii bucătari vă recomandă să preparați ouăle, puiul, mielul sau ananasul cu acest condiment aromat. Profesioniștii în domeniul sănătății holistice îl folosesc și ca agent de relaxare. Nu ai o sticlă de salvie în cabinetul tău de condimente? Nu vă faceți griji. Creșteți-vă propria salvie! La urma urmei, planta proaspătă este cea mai sănătoasă. Cu puțină lumină solară, apă moderată și o tulpină de salvie din piaţă, condiţiile sunt asigurate.

2. Balsamul de lămâie

- Advertisement -

Balsamul de lămâie este un condiment pe care toată lumea ar trebui să-l pună în dulapurile lor, deoarece are un miros relaxant. Utilizați această plantă în ceaiul dvs. pentru a vă reduce anxietatea, pentru a vă ușura digestia sau a elimina insomnia. Această plantă necesită apă moderată și lumină solară.

3. Rozmarinul

Rozmarinul este unul din acele condimente speciale care oferă fripturilor o aromă specială. Puneți o tulpină de rozmarin proaspăt într-o ceașcă de apă și așezați paharul într-o zonă însorită sau parțial umbrită. Deși planta medicinala se dezvoltă cel mai bine în plin soare, ea poate supraviețui şi în condiții parțial însorite.

4. Cimbrul

- Advertisement -

Cimbrul este o plantă cu multe posibilităţi de întrebuinţare. Majoritatea oamenilor nu știu asta despre cimbru, dar floarea este comestibilă. Odată ce florile au murit, partea pe care o considerați condiment rămâne. Puteți să o folosiți în stare proaspătă sau să o agățați cu susul în jos pentru a o usca şi pentru a fi utilizată la gătit. Cimbrul are nevoie de multă lumină soarelui, așadar puneți borcanele cu apă într-o fereastră care primește cel mai mult soare.

5. Oregano

Esti un fan al pastelor? Dacă este așa, atunci ştii că fără oregano pastele nu au acel gust fantastic. Oregano este extrem de savuros și poate fi folosit la orice fel de mâncare. Îndepărtați câteva frunze dintr-o tulpină pe care o puteţi cumpăra de la supermarketul local și aşezaţi-l în apă la lumină. Oregano poate crește rapid, dar asigurați-vă că îl udaţi în mod regulat.

6. Menta

- Advertisement -

Menta nu este pentru toată lumea, dar cei care-i iubesc mirosul este de vis. Sunt unul dintre acei oameni. Utilizați mentă în ceaiul dvs., amestecați-l cu alte uleiuri esențiale sau aromați-vă prăjiturile cu ea. Nu folosiți aromele artificiale procesate ci utilizați frunzele de mentă pentru mai multă aromă și un efect calmant. Puneți menta într-o fereastră parțial însorită sau umbroasă într-un vas cu apă.

7. Busuiocul

Busuiocul este o plantă minunată, deoarece nu numai că adaugă cantități substanțiale de aromă la aproape orice fel de mâncare, dar, de asemenea, îndepărtează muștele. Busuiocul are un miros foarte puternic pe care insectele nu-l place, aşa că, crescând-o in casa ta, eşti ferit de vizitatori nepoftiţi. Rezultatul va fi o casă mirosind proaspăt şi un condiment de gătit la îndemână. Busuiocul are nevoie de cel puțin șase până la opt ore de lumină solară în fiecare zi.

8. Lavanda

Lavanda este o altă plantă parfumată care ține departe muștele. De asemenea, vă puteți păstra casa mirosind ca o grădină de vară, amelioraţi simptomele de migrenele, calmați crampele, ajutați la reducerea simptomelor depresiei și puteţi avea un somn mai bun cu această floare aromată. Puneți câteva tulpini într-o ceașcă de apă și aşezaţi-o într-o fereastră care primește o lumină directă a soarelui. Dacă este destul de cald afară, permiteți florilor să stea cât mai mult în aer proaspăt.

9. Pătrunjelul

Sunteți un mare fan al mâncării mexicane? Dacă da, știți că nici o fel de mâncare nu este completă fără un pic de pătrunjel. De asemenea, știți că mănunchiul pe care îi găsiţi în magazine sunt cu mult mai mult decât ați putea avea nevoie într-o anumită săptămână. Asigurați-vă că îl aveți mereu la îndemână și creșteți planta în bucătăria proprie. Pătrunjelul preferă multă lumină soarelui, dar poate supraviețui în umbra parțială, dacă este necesar.

10. Arpagicul

Arpagicii sunt din familia cepei și, ca atare, necesită puțină întreținere pentru a crește. Puneți câţiva bulbi într-un pahar plin cu apă și puneți-i la geam în lumina directă a soarelui pentru rezultate optime. Se poate folosi partea superioară a acestora, fie pentru supă, fie pentru alt fel de mâncare care are nevoie de o ultimă atingere de aromă.

11. Maghiranul

Maghiranul crește foarte lent dacă este cultivat în interior. Cu toate acestea, răbdarea dumneavoastră va fi plătită odată ce veți consuma această plantă, deoarece este extrem de aromată și poate transforma orice bucată de pui sau carne de vită într-un preparat savuros. Puteți utiliza, de asemenea, această plantă în loțiuni făcute în casă sau săpunuri de baie.

12. Stevia

Îndulcește-ţi băutura de dimineață preferată cu stevie. Creșteți această planta cu multă lumină soarelui pentru rezultate optime. În cazul în care casa ta nu are o lumină solară corespunzătoare, zonele mai umbrite vor fi la fel de bune.

13. Tarhon

Tarhonul conferă un parfum dulce,delicat și aromat aproape oricărui fel de mâncare. Deși planta este folosită în principal în Franța, puteți aduce un pic de cultură franţuzească şi preparatelor proprii, aromându-le cu o planta proaspătă luată direct din grădina dumneavoastră din bucătărie. Asigurați-vă că le păstrați în lumina puternică a soarelui pentru cele mai bune rezultate.

Dacă doriți să creșteți plante medicinale în propria casă, încercați recomandările noastre de plante. Sunt ușor de cultivat, au un gust bun şi vor da casei tale un miros proaspăt pe tot parcursul anului! Succes!

sursa: HomeHacks