DISTRIBUIȚI

Mic dejunul constă într-un iaurt, o ceaşcă de cafea şi un suc proaspăt pentru mulţi dintre noi, iar poate şi mai mulţi sar peste această masă. Mic dejunul chiar este cea mai importantă masă a zilei şi trebuie tratată ca atare, din păcate prea puţini dintre noi cunoaştem cu adevărat alimentele care se pot consuma pe stomacul gol şi care ne pot face rău, dacă le consumăm dimineaţa. Acestea sunt 10 alimente de evitat şi 10 alimente perfecte pentru micul dejun!

Ce NU trebuie să consumăm pe stomacul gol:

  • Produse de patiserie

Conţin drojdie şi pot irita mucoasa stomacului.

  • Dulciuri

Pancreasul va fi suprasolicitat datorită consumului de zahăr, crescând nivelul de insulină.

  • Iaurt şi lactate fermentate

Mâncat pe stomacul gol, iaurtul poate cauza formarea acidului clorhidric în stomac care va ucide bacteriile acidului lactic.

  • Pere

Conţin fibră burtă care afectează mucoasa stomacului.

  • Roşii

Acidul tanic din roşii provoacă aciditate la stomac.

  • Castraveţi sau alte legume verzi

Legumele sunt surse de aminoacizi. Provoacă arsuri la stomac, flatulenţă şi dureri abdominale, mai ales dacă sunt consumate pe stomacul gol.

  • Banane

Consumate pe stomacul gol, bananele vor creşte nivelul magneziului din organism, ceea ce nu este benefic pentru inimă.

  • Băuturi carbogazoase

Băuturile carbogazoase consumate dimineaţa vor încetini digestia şi vor afecta mucoasa stomacului.

  • Citrice

Pot cauza arsuri şi cresc riscul apariţiei gastritei şi a ulcerului.

Ce este recomandat să mâncam pe stomacul gol:

  • Fulgi de ovăz

  • Hrişcă

  • Germeni de grâu

  • Ouă

  • Pepene roşu

  • Afine

  • Pâine integrală

  • Nuci

  • Miere