Cum să evităm greșelile de igienă a alimentelor

- Advertisement -

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 1 din 10 persoane se îmbolnăvește în fiecare an de la consumul de alimente contaminate, rezultând 420 000 de decese.

Siguranța alimentară este extrem de importantă pentru a preveni bolile alimentare, dar există câteva greșeli periculoase pe care mulți dintre noi încă le fac. Iată câteva dintre ele ce trebuie evitate:

Nu va spălați mâinile (sau le spălați incorect)

Mulți oameni nu își spală mâinile suficient sau corect în timp ce își pregătesc mâncarea. Amintiți-vă că aveți nevoie de 20 de secunde de spălare cu săpun și apă pentru a avea mâini curate.

- Advertisement -

Nu înlocuiți bureții și prosoapele de bucatarie (sau nu le înlocuiți suficient)

Potrivit EatRight, bureții și vasele sunt unele dintre cele mai murdare elemente din bucătăriile casnice. Acestea reprezintă un teren de reproducere pentru bacterii, care pot constitui, în cele din urmă, un risc grav pentru sănătate. Igienizați-vă buretele și prosoapele de bucătărie în fiecare zi, înlocuindu-le complet după o săptămână sau două.

Degustarea alimentelor pentru a vedea dacă este încă bună

Când gustați mâncarea pentru a vedea dacă este încă bună, ce faceți dacă nu este? Ați fost deja infectat și este nevoie doar de o cantitate mică de alimente contaminate pentru a vă îmbolnăvi. În plus, bacteriile care provoacă intoxicații alimentare nu pot fi gustate, văzute sau mirosite, deci atunci când vine vorba de un test de gust, nici nu contează!

Spălarea cărnii 

Nu este absolut necesară spălarea cărnii. De fapt, apa folosită poate răspândi bacterii periculoase la chiuvete, pe blaturi și alte suprafețe, făcând în cele din urmă mai mult rău decât bine. Spălați legumele, săriți carnea!

Nu conștientizați zona periculoasă alimentară

Zona periculoasă a produselor alimentare este descrisă de Departamentul Agriculturii al Statelor Unite ca un interval de temperatură cuprins între 40 ° F și 140 ° F. În aceste condiții, bacteriile se pot dubla în mai puțin de 20 de minute. Pentru a menține alimentele din zona periculoasă a alimentelor, ar trebui să evitați dezghețarea alimentelor pe tejghea, folosind frigider, cuptor cu microunde sau apă rece în schimb. De asemenea, trebuie să evitați să răciți alimentele  pentru mai mult de 2 ore – și nu mai mult de o oră dacă temperatura este mai mare de 90 ° F.

- Advertisement -

Reutilizarea sacilor de cumpărături care trasportat carne brută

Conform rapoartelor consumatorilor, pungile de cumpărături reutilizabile pot fi “un teren de reproducere pentru bacterii” ca rezultat al stropirii cu resturi de carne crudă. Pentru a evita acest pericol potențial pentru alimente, vă sugerăm spălarea regulată a pungilor folosind apă fierbinte. Dacă puteți, rămâneți la o pungă pentru carne sau, cel puțin, înfășurați pachetele de carne brută într-o pungă de plastic din plastic înainte de a le pune în plase.

Punerea cărnii crude pe raftul superior al frigiderului

La fel ca pungile materiale, bacteriile generate de zeama de carne brută se pot răspândi rapid în alte produse alimentare și pe alte suprafețe. Profesorul Tom Humphrey de la Institutul de Infecție și de Sanatate Globală de la Universitatea din Liverpool spune Daily Mail: “Regulile de aur ale igienei din frigider sunt că carnea brută trebuie păstrată la baza frigiderului. De asemenea, trebuie să păstrați alimentele care trebuie consumate crude separat de carnea prelucrată, gătită sau brută. Peștele este, în general, curat de bacterii, dar se strică repede. “

Nu verificați temperatura frigiderului

Acest lucru pare a fi un neimportant, dar este un alt lucru care de multe ori este uitat în timpul vieții de zi cu zi. Dacă frigiderul nu este destul de rece, acesta poate deveni rapid un teren de reproducere pentru bacterii. Utilizați un termometru pentru a verifica rapid temperatura. Potrivit Administrației SUA pentru Alimentație și Medicamente, frigiderul dvs. nu trebuie să depășească niciodată 40 ° F, iar congelatorul trebuie să fie întotdeauna la 0 ° F sau mai mic.

Sursa:https://shareably.net/8-food-safety-mistakes-to-avoid/