11 Motive pentru care sa va țineți copiii departe de rețelele de socializare

- Advertisement -

Câte conturi diferite de medii de socializare aveți? Dacă sunteți ca majoritatea dintre noi, aveți cel puțin un cont Facebook, dacă nu și altele. Dacă v-ați abținut în cea mai mare parte, dar aveți copii, ei probabil au mai mult conturi cum ar fi Snapchat, Instagram, Twitter și altele. Deși peisajul social se deplasează pentru a deveni din ce în ce mai mult orientat spre mediul digital, întrebarea a ceea ce aceste aplicații și platforme ne fac ca ființe umane rămâne o preocupare.

La urma urmei, cât de bun poate fi cu adevărat să petreci atât de mult timp în fața unui ecran? În timp ce nu spunem că faptul de a fi pe mediile de socializare este întotdeauna un lucru rău, există cu siguranță limite, mai ales atunci când este vorba despre copiii care sunt deosebit de tineri. Pentru părinții interesați, ar putea exista o mulțime de motive bune pentru care ar trebui să vă păstrați elevii din mediul social media până când îl pot consuma în mod responsabil.

Aici sunt 11 motive pentru care tinerii nu ar trebui să stea pe mediile de socializare:

1.Mediile de socializare nu au fost create pentru copii

- Advertisement -

Studiile au arătat că creierul adolescenților nu este dezvoltat pe deplin până la vârsta de 25 de ani. În special, cortexul prefrontal care este responsabil pentru o funcționare și luarea deciziilor. El are nevoie de mult timp pentru a se dezvolta. Din păcate, este exact această parte a creierului asupra căruia mass-media socială poate avea un efect dăunător.

2.Este defapt un mediu pentru divertisment

Deși este greu să ne gândim la o lume înainte de existența mediilor de socializare, aceste tehnologii reprezintă o evoluție foarte recentă în viața noastră. Ca și în cazul divertismentului, este important un echilibru.

3.Pot crea dificultăți în socializarea față în față cu alte persoane

- Advertisement -

Abilitatea de a fi în jurul altor persoane, de a face contactul vizual și de a citi limbajul corpului sunt toate competențe importante pentru succesul în viață. Deși aceste tehnologii sunt noi și rămâne de văzut cum ne vor afecta, este bine sa menținem un echilibru în felul și timpul în care le folosim.

4.Prea mult timp petrecut pe mediile de socializare poate duce la îndepărtarea de familie

Deși adolescenții sunt adesea mai implicați în propria lor viață socială decât în familia lor, rămâne important să îi învățăm despre importanța familiei pe termen lung. Limitarea acestor comportamente poate ajuta la menținerea lor în “lumea reală”.

5.Poate încuraja așteptările nesănătoase în ceea ce privește prietenia  și accentul pe cantitate față de calitate.

- Advertisement -

Deși tentația oricărei rețele sociale este de a-ți crește adepții sau prietenii, nu toată lumea trebuie să se comercializeze ca produs pentru a-și vinde publicul. Mai mult decât atât, ideea de “colectare” a prietenilor sau a cunoștințelor nu este neapărat utilă în viața adultă. La urma urmei, câți prieteni cu adevărat “apropiați” au vreunul dintre noi? Răspunsul probabil că nu este în cei 1.000 de ani, în ciuda faptului că Facebook ar dori să credem.

6.Utilizarea excesivă de conținut de pe mediile sociale poate duce la pierderea potențialului pe termen lung

Deși există o mulțime de motive pentru a împărtăși hobby-urile și interesele noastre cu alții online, mediile sociale pot deveni uneori un scop în sine. În loc să dezvoltăm propriile noastre abilități și talente, ne mutăm viața online și ne neglijăm propria creștere, căutând statutul și influența de dragul lor. Deși acest lucru nu este întotdeauna cazul, este un comportament problematic de urmărit.

7.Studiile au arătat că mediile sociale dau dependență

Deși smartphone-urile și aplicațiile pot fi instrumente puternice pentru a ne ajuta să ne trăim viața, acestea pot da dependență de la o vârstă fragedă.

8.Mediile de socializare prezintă o imagine distorsionată a lumii și a succesului.

Dacă ați petrecut vreun moment pe Instagram, ați observat care sunt unele dintre cele mai populare postări? Utilizarea excesivă a acestor platforme ne poate face să uităm cât de greu este sa ai succes în viață și că succesul vine prin muncă.

9.Nimeni nu dorește ca ei să fi început să utilizeze mediile de socializare mai devreme

În cele din urmă, mediile de socializare pot fi un timp enorm care se îndepărtează de alte interese și hobby-uri. Chiar dacă consecințele lor sunt supraevaluate, aceastea nu condue la niciunul din aceste comportamente pozitive.

10.Utilizarea excesivă a platformelor de socializare poate duce la depresie

Ne-ar plăcea să rămânem actualizați în legătură cu viața oamenilor, am dori să vedem succesele altora, familiile altora, noile locuri de muncă ale altor persoane … și ne întrebăm unde ne aflăm în comparație cu ei. Acest proces de comparare constanta poate duce la izolare, care poate duce la depresie. S-a făcut raportare cu privire la această tendință și este cel mai bine să vă avertizați copiii despre acest lucru înainte.

11.Poate contribui la o obsesie față de celebritate

În trecut, celebritățile noastre erau în mare parte limitate la sportivi, vedete de film, modele și muzicieni celebri. Acum că mass-media socială a democratizat lumea, oricine de oriunde poate fi o celebritate pentru aproape orice motiv.

sursa: shareably